Създайте собствена визия за развитие с новото поколение колесни багери Zaxis-7 на Hitachi

Новите колесни багери Hitachi с работни маси от 14,5 т до 19,5 т разполагат с широк кръг системи и функции, разработени с цел да помогнат на собствениците и операторите да управляват изцяло рентабилността, комфорта в кабината, безопасността и сервизирането на машините. Моделите ZX150W-7, ZX155W-7 и ZX180W-7 с конвенционална противотежест, както и тези с малък радиус на завъртане на надстройките – ZX135W-7 и ZX175W-7, предлагат най-разнообразни възможности за приложение и са подсигурени с най-високо ниво на поддръжка по време на целия им жизнен цикъл.

Собствениците могат разчитат на по-големи печалби благодарение на понижения разход на дизел и същевременно повишената работна ефективност на багерите в най-различни приложения. Авангардната хидравлична система HIOS V увеличава скоростта на работа на стрелата, рамото и прикачния инвентар при 7% по-малка консумация на гориво в сравнение с моделите от предходното поколение.

Новите модели позволяват на операторите да правят по-фини настройки на хидравликата от монитора в кабината в зависимост от техните предпочитания и условията за работа на обекта – например задаване на приоритет (повече мощност/скорост) на движението на определени работни органи или на завъртането на надстройката. Така се постига оптимална производителност и намаляване на разхода на гориво.

Новият дизайн на кабината я прави идеалното работно място за операторите. Тя е свръхпросторна и предлага най-висок комфорт и качество, при ниски нива на шум и с по-малко вибрации в сравнение с предходното поколение. За лекотата по време на работа свой принос имат също новият ергономичен дизайн на панела с бутони и превключватели, удобното разположение на уредите за управление, автоматичната трансмисия и системата за погасяване на сътресенията на стрелата при преминаване по неравен терен тип Ride Control (опция).

Кабината на новите колесни багери Zaxis-7 предлага превъзходна гледка към обекта, а това е много важно за безопасната работа и избягването на потенциални рискови ситуации. Видимостта е подсилена чрез изключителната система от камери, показващи гледка тип „птичи поглед“ в обсег на 270° около багера. Операторите имат избор от шест различни варианта за визуализиране на екрана в кабината на пространството в непосредствена близост около машината. За отличната видимост напред свой принос има тясната кормилна колона, която е с по-голям ъгъл на регулиране и с по-малко кормило.

Гамата колесни багери Zaxis-7 е конструирана за дългосрочна експлоатация. Новите модели са преминали интензивни изпитания на специализирани полигони в Япония, за да се гарантира, че те работят надеждно с минимум престои за поддръжка. Издръжливостта и качеството личат във всеки детайл, като например еднокомпонентната рама на ходовата част с по-голямо наклоняване на предния мост, подобрената хидравлика на стабилизаторите, а също и калниците, предпазващи надстройката от замърсяване.

Системите на Hitachi за дистанционен мониторинг на машините – Owner’s Site и ConSite, дават възможност на собствениците да разполагат с пълния контрол над своя машинопарк и неговото натоварване, както и да имат бърз достъп до ключови данни за техническото и работното състояние на техниката. И двете системи изпращат данни чрез сателитна или GPRS-връзка от багера към платформата Global e-Service всеки ден. ConSite обобщава информацията в месечен и-мейл, а приложението ConSite Pocket алармира в реално време за всички възможни проблеми.