Новият челен товарач Hitachi ZW180-7 предоставя на клиентите пълен контрол

Hitachi представя новия ZW180-7 – модел от новото поколение челни товарачи с двигатели, отговарящи на емисионните норми на Етап V. Тази 15-тонна машина е проектирана много прецизно, така че да удовлетвори както собствениците на фирми, така и операторите.

След като са прекарали деня в просторната кабина с изцяло нов дизайн, операторите ще се чувстват по-скоро свежи, отколкото изморени, а и удовлетворени от способността им да работят по-производително. Hitachi ZW180-7 е символ на върховия комфорт и предлага едни от ниските нива на шум и вибрации при челните товарачи. Японските инженери са преосмислили лекотата на управление чрез въвеждането на усъвършенствана седалка с монтирани към нея уреди за управление, електрически многофункционален джойстик, кормило с покритие срещу изплъзване, изцяло регулируем десен подлакътник с 40% по-голяма площ и вградени към него ротационен превключвател и панел с бутни. Екранът с висока резолюция на изображението също предлага по-лесна работа.

Освен това операторът ще се чувства в безопасност в кабината на Hitachi ZW180-7 – най-безопасната машина на пазара, което е постигнато благодарение на превъзходната панорамна видимост и интелигентните технологии. Чрез системата от камери операторът има изключителна гледка към обекта тип „птичи поглед“ и може да работи по-уверено при неблагоприятни условия, използвайки работните LED-светлини. Ако има каквото и да е препятствие зад машината, системата за разпознаване и предупреждение веднага ще алармира.

Собствениците ще увеличат печалбата си благодарение на впечатляващите икономии на гориво, ефективността и възможността за най-разнообразни приложения на Hitachi ZW180-7. Клиентите ще бъдат допълнително удовлетворени от по-бързото и ефективно товарене благодарение на функцията за корекция на скоростта при приближаване към коша на самосвала или приемния бункер. Тази система намалява разхода на гориво с 16%. Производителността е подсилена чрез намаляване на времето за изпълнение на един работен цикъл, което е постигнато чрез функцията за автоматично увеличаване на мощността при необходимост. Тя например повишава оборотите на двигателя, за да поддържа скоростта на придвижване по стръмен наклон.

Работоспособността и теглителната сила на Hitachi ZW180-7 също са увеличени чрез значително повишаване на въртящия момент на двигателя. Това осигурява по-лесно напълване на кофата, по-бързо изпълнение на един работен цикъл и по-висока производителност, съчетана с нисък разход на гориво. Използвайки системата за претегляне на материала в кофата, новият модел от седма серия товари самосвалите по-прецизно и така спестява време и пари. В допълнение операторът може да следи разхода си на гориво от новия индикатор ЕСО, като стила му на работа зад кормилото и джойстика може да се усъвършенства чрез няколко регулируеми функции.

За да подкрепи собствениците и операторите през целия жизнен цикъл на челните товарачи от новата седма серия, Hitachi осигурява широка гама от следпродажбени услуги и достъп до жизнено важна информация и проследяващи системи за ефективно управление на машинопарка. Тук влизат системите за дистанционен мониторинг Owner’s Site и ConSite (част от Global e-Service), както и приложението ConSite Pocket, спомагащи за следене на работните и техническите параметри, установяване на местоположението и планиране на сервизната поддръжка.