„Зет и Ем Прайвит Ко.“ ООД е създадена през 1990 г. първоначално като изключително представителство за България на германския концерн “О&К” прераснал през 1998 г. в интернационалната компания „Терекс Майнинг”, а от 1994 г. представлява и интересите на друг гигант – немския концерн “ThyssenKrupp Fordertechnik”.

През 2004 г. фирмата започва работа в минния сектор и на средноазиатските пазари със собствени представителни офиси и персонал в Алмати (Казахстан) и Ташкент (Узбекистан), а от юни 2005 година е регистрирано и започва дейност „Зет и Ем Прайвит Ко. Казахстан“ ТОО.

От началото на 2005 г. Зет и Ем Прайвит Ко. представлява интересите на японския гигант „Hitachi Construction Machinery“ . Компанията е лидер на българския минен пазар и е с впечатляващи позиции на средноазиатските пазари, като доставяната от фирмата техника работи в най-големите рудодобивни предприятия в съответните страни – “Елаците Мед”, “Асарел Медет”, мини “ Перник”, мини „Марица Изток “, мини “Бели Брег”, Джайрем (Казахстан), Казахмис (Казахстан), ССГПО (Казахстан). В края на 2012г. фирмата откри шоурум в Скопие, Република Македония, където разполага с офис персонал и сервизен екип.

От 2010г. функционира супермодерен шоурум HITACHI/Z&M в София, със закрита площ от 2600м², като цикъла в комплекса се затваря с открита площ с налични машини, сервизна сграда разположена на 2500м² и консигнационен склад.

Пълната гама минна, строителна и пътна техника, която „Зет и Ем Прайвит Ко.“ ООД предлага на своите партньори в пакет с гаранционни и извънгаранционни сервизни услуги, консигнация на резервни части и възможност за лизингово финансиране се допълва от продуктите на производствените програми на ThyssenKrupp Industrial Solutions, Furukawa FRD, HBM-Nobas GmbH , Phoenix Conveyor Belt Systems, Dieci S.r.l., MST, Paus Maschinenfabrik GmbH, HBM-Nobas GmbH, ParkerPlants UK,Stiebel GmbH,Stoeber GmbH, LeTourneau, Comac Environment.